a person holding a device a person holding a device

WARP vloerverwarming: gunstig, maar wat zijn de nadelen?

Today is a great day om het te hebben over een vloerverwarming van WARP Systems. In tijden waarin duurzaamheid een van de topics van de dag is, denken mensen namelijk na over manieren om hun huis in dat opzicht te verbeteren. Een van die manieren is door vloerverwarming aan te leggen. Echter is daarbij een veelgestelde vraag of het niet te complex is. In deze blog zullen we het in het specifiek hebben over wat er nodig is voor de aanleg van een WARP System. Klaar om te lezen? Gauw beginnen dan maar!

Kenmerken van WARP system

Voor de duidelijkheid, WARP Systems is een bepaald specifiek soort vloerverwarming. De letters van WARP corresponderen ieder naar een uniek kenmerk, lees:

  • W – Water
  • A – Air
  • R – Renovation
  • P – Product

Wat we hieruit kunnen halen, is dat een dergelijk systeem watergedragen is. Dat houdt in dat door de vloerverwarming water loopt. Dit zou meer milieuvriendelijk zijn dan een elektrische vloerverwarming, omdat er minder elektriciteit nodig is. Bovendien warmt de vloer redelijk snel op, waardoor je het huis dan ook redelijk snel warm krijgt.

Verschillende systemen

Of je nou zelf aan de slag gaat met de vloerverwarming of het laat installeren, het is belangrijk om te weten dat er twee soorten systemen zijn. Systemen waarbij trouwens in beide gevallen de vloerverwarming op de ondergrond wordt gelegd, in plaats van dat het er in valt. Anyway, zie:

  • SpeeTile
    Mocht je een zwevende, gegoten en/ of verlijmde vloer hebben, dan is dit jouw systeem (laminaat, parket, tegels, gietvloer, PVC). Via een handig klik en breek systeem heb je de vloerverwarming binnen een mum van tijd liggen. Mocht je trouwens ook nog wand- of plafondverwarming zoeken, dan is dit met dit systeem mogelijk. Nice, toch?
  • SpeeTherm
    Laminaat, duoplank of parket in een stijve en/ of zwevende vorm, is bij dit systeem geschikt. Het is net als SpeeTile geschikt als hoofdverwarming, maar hier betreft het een droogbouwsysteem.

Het mooie is verder dat je beide systemen op een warmtepomp kan aansluiten. Heb je daar nu niet het budget voor, maar wil je dat in de toekomst nog wel doen, dan is ook dat geen probleem. Tof, nietwaar? On top of that willen we trouwens ook nog eens benoemen dat de laag vloerverwarming zeer dun is en dat je in dat opzicht er dus nauwelijks aanpassingen aan hoeft te doen!

Mogelijke nadelen WARP vloerverwarming

Kijk, het leven gaat niet altijd over rozen. Zo is dat misschien ook niet bij een WARP vloerverwarming, als je naar deze punten kijkt…

#1 Lage opbouwhoogte

De lage opbouwhoogte zorgt er in principe voor dat het weinig ruimte inneemt en dat het huis snel opwarmt. Echter kent het volgens sommigen ook een nadeel en dat is dat de vloer ook net zo snel weer kan afkoelen. Het kost je misschien wel minder energie dan wanneer je een traditionele vloerverwarming hebt, maar dat het inderdaad maar zo kort duurt, betekent ook dat het aan de andere kant wat te vertellen heeft.

#2 Andere soorten van duurzaamheid

Het is natuurlijk fantastisch dat je je woning in het vervolg kan verwarmen met een vloerverwarming. Echter doet dat niks met de verdere duurzaamheid in je woning. Woon je bijvoorbeeld in een oud huis wat slecht geïsoleerd is, dan is het misschien eerst handig om je isolatie aan te pakken. Realiseer je goed dat het leggen van vloerverwarming een investering is die pas op zijn piek werkt, als je huis ook goed geïsoleerd is. Anders voelt het misschien wel warm aan, maar verlies je alsnog veel warmte die je eigenlijk had willen houden.

#3 Klantenservice

Natuurlijk moet je dit altijd met een korreltje zou nemen, maar niet alle ervaringen over de vloerverwarming zijn zo positief geweest. Tenminste, in de zin van dat de ervaringen van monteurs niet altijd goed zijn geweest. De vloerverwarming wordt er dan wel goed ingelegd, maar de afwerking of de manier waarop ze tewerk gaan, is wat minder. Van vlekken op net geverfde muren tot aanbevelende bijwerkingen van de randisolatie, het is nog al wat. Echter valt het dan wel weer als je dit vergelijkt met de hoeveelheid an positieve recensies die is achtergelaten. Natuurlijk kan een bedrijf geen 100% tevredenheid bieden. Er zijn altijd situaties die dit namelijk omlaag halen.

Alternatief

Het beste advies wat we je kunnen geven, bestaat uit twee delen:

  • laat je informeren door het bedrijf van WARP systems zelf. Zij kunnen je vertellen hoe de vloerverwarming in elkaar zit, of het wat voor jouw woning is en wat de kosten zijn. Daarna kan je zelf een afweging maken of je wel of niet voor dit systeem wil gaan.
  • kijk eens of iemand uit je omgeving al met deze vloerverwarming heeft gewerkt. Vraag, indien dat het geval is, naar ervaringen en eventuele nadelen. Als je daarna nog steeds positief bent, dan moet je er vooral lekker voor gaan.

Met andere woorden, wij kunnen de lijst van nadelen misschien nog wel uitbreiden tot tien nadelen, maar wie zegt dat dat voor elk persoon waarheidsgetrouw is? Bovendien is het altijd nog even goed om te kijken naar wat het alternatief is. Wat zijn bijvoorbeeld nadelen van andere soorten/ merken vloerverwarming? Moet je dan eigenlijk heel blij zijn met WARP systems, of toch niet?

Conclusie

WARP system vloerverwarming is een knap staaltje technologie, wat veel kan opleveren qua duurzaamheid en lage energiekosten in jouw woning. Het kost je misschien wat moeite om alles te (laten) installeren en het juiste systeem te kiezen, maar eenmaal klaar, is het iets waarvan je niet wist dat je het wilde hebben. We hopen dat we je voldoende hebben geïnformeerd en bij vragen verwijzen we je met alle liefde door naar de klantenservice van WARP zelf.